TAIDEVALAJANA TOMI SINISALO TEKEE TÖITÄ SUOMALAISTEN HUIPPUTAITEILIJOIDEN KANSSA JA KORJAA NAAPURIEN LASTEN HYMYPOIKAPATSAAT.
Tomi Sinisalolle – kirvesmiehen pojalle ja pojanpojalle – on käsillä tekeminen aina ollut luontevaa ja mieluista. Metalliartesaanin koulun käytyään Sinisalo lähti opiskelemaan teolliseksi muotoilijaksi, mutta huomasi valmistuttuaan, että kaipasi käsin työskentelyä tietokoneella mallintamisen sijaan. Vuosien myötä kokemusta on kertynyt omalla puupajalla työskentelystä, käsityönopettajan toimenkuvasta ja taidevalimon toimitusjohtajan tehtävistä.
Suomessa taidevalimotoiminnan aloitti Halosen taiteilijasuku 1900-luvun alussa Lapinlahdella, missä myös Tomi Sinisalo sai oppinsa, ja osallistui vuosien ajan erilaisten veistosten valamiseen.
Säkylään Sinisalon ajoi ensin kunnan keskustaan valettu rumpalipatsas ja houkuttelevat metsästysmaastot sinetöivät muuttopäätöksen loppuvuodesta 2013. Haave oman valimon perustamisesta pysyi mielessä, kun Sinisalo myi osuutensa Lapinlahden taidevalimosta, rakensi perheelleen talon Säkylään, metsästi, marjasti ja työskenteli teollisuusvalimossa ja teurastamossa.
Unelma konkretisoitui tammikuussa 2015, kun Anssi 8000 toi kuvan puolisonsa Maria Stereon suunnittelemasta käkikellosta. Tomi Sinisalo otti työn vastaan, osti Sepän tilan, ja alkoi rakentaa omaa valimoaan.