KÄSITYÖLÄISYYDEN SATAVUOTINEN PERINNE JATKUU.

190 kilometriä Helsingistä, 108 kilometriä Tampereelta ja 78 kilometriä Turusta. Taidevalimo sijaitsee 1840-luvulla rakennetulla Sepän tilalla pienessä Sydänmaan kylässä, Säkylässä, Satakunnassa. Paikalla peltoaukea kaartaa loivasti vasemmalle ja mutkittelee Pyhäjoen veden virtaamaa seuraten. Jo nimi, Seppä, kertoo tilan satavuotisesta historiasta. Tilalla on vuosien kuluessa toiminut saha ja tiilitehdas, lypsetty lehmiä ja kerätty mehiläispesistä hunajaa. Nyt niityllä laiduntavat kuusi hellyydenkipeää pässiä, ja jykevän koivuvanhuksen käppyräiset oksat kaartuvat rakennusten ylle. Naapurin mailla savuaa vuosittain kotiseutuyhdistyksen tervahauta.

Aikanaan navettana, konehallina ja viljasiilona palvellut rakennus on käsityönä kunnostettu taidevalimoksi, jonka keskiössä valmistetaan veistosten vahamallit ja valumuotit. Itse valu jälkitöineen tehdään vanhaan konehalliin rakennetussa valuhallissa. Valimon eri tilat on jo rakennusvaiheessa suunniteltu monikäyttöisiksi ja työergonomia huomioon ottaen.

Entiseen viljasiilon paikalta löytyy polttouuni, ja yläkertaan tulevaisuudessa rakentuvassa luokkahuoneessa sekä näyttelytilassa pääsee tutustumaan alan historiaan ja valamisprosessin eri työvaiheisiin. Vierailijat voivat myös seurata valajien työskentelyä lasiseinien takaa.